Bos krijgt wildcard voor British Supersport

Kervin Bos heeft een wildcard gekregen voor de Nederlandse ronde van het Brit Supersport. Deze wedstrijd zal voor de tweede keer in Nederland worden verreden in het weekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september.

De 26-jarige Honda coureur uit Wilnis is de eenmalige vervanger van de Brit Luke Jones. Jones neemt dit seizoen deel in het Brits Supersport voor het KGD Honda Team, een team dat dankzij hoofdsponsor KGD Industrial Services de beschikking heeft over een volledig door Ten Kate geprepareerde CBR600RR. Maar door een blessure kan de Engelsman niet aantreden in Assen. De Honda CBR600RR is op de verplichte MoTeC ECU zo goed dat je deze kan vergelijken met de WK Supersport-motorfiets van Michael van der Mark.

Bos: “Het is een droom die uitkomt. Door het uitvallen van Jones wilde het KGD Honda Team een goede Nederlandse vervanger voor de race in Assen. Dankzij bemiddeling van Ten Kate Racing Products kwam ik vervolgens met het team in gesprek. Daarna is het heel snel gegaan en ik kan het nog nauwelijks geloven. Ik heb twee keer met mijn eigen team met een wildcard deelgenomen in het WK Supersport. Maar dat kan je niet vergelijken met deze unieke kans. Ik ben het KGD Honda team en Ten Kate Racing Products dan ook zeer dankbaar. Daarnaast heeft mijn eigen team, het Hebro-Van der Heijden-team, mij ook in de gelegenheid gesteld om aan deze sterk bezette Britse klasse te mogen deelnemen. Het zal in het begin erg wennen zijn, want de Engelse Ten Kate Honda is niet te vergelijk met mijn ONK Supersport Honda motor. Beide reglementen verschillen namelijk enorm van elkaar. Volgende week ga ik nog een dag trainen om aan de motorfiets te kunnen wennen.”

Omdat zowel het British Supersport als het ONK nationale kampioenschappen zijn, mag Bos ook trainen voor de Nederlandse Supersport wedstrijd. Iets dat niet zou gemogen hebben als hij een wildcard had gekregen voor een WK of EK. “Het wordt daardoor een erg druk weekend, maar ik kan niet wachten. Ik ben fit en voel mij sterk genoeg om aan beide klassen te gaan deelnemen”, aldus Bos.

Bos is de tweede Nederlander die een wildcard krijgt. Eerder werd namelijk al bekend dat Danny de Boer in het Brits Superbike zal starten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.