13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bos op de weg terug

Mooi nieuws. Na een jaar vol tegenslag gaat Kervin Bos in 2013 van start met een Ten Kate Honda CBR600RR in het ONK Supersport. De 25-jarige coureur uit Wilnis tekende bij Ten Kate Motoren in Nieuwleusen een eenjarig contract met het Hebro-vd Heyden Team, het oude Serco Racing. Hoofdsponsor Serco maakte aan het einde van het seizoen 2012 echter bekend dat hij stopte met de wegrace activiteiten. Teameigenaar Jan Bendijk zette met drie voormalige teamleden het Hebro team op.

Kervin Bos: “Het heeft mij de laatste paar jaar niet echt mee gezeten. Vooral het afgelopen seizoen was voor mij bijzonder moeilijk. Eerst kwam ik tijdens de voorjaarstraining in Spanje zwaar ten val waarbij ik een rug- en nekblessure opliep. Daarna kreeg ik de ziekte van Pfeiffer. Gelukkig is dat verleden tijd en kijken we weer naar de toekomst. Jarenlang moest ik naast het racen zelf alles regelen. Dat vergt enorm veel energie en gaat ten koste van je prestaties. Nu heb ik een compleet team achter mij staan. Voor mij kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. Ik kan niet wachten om de Honda te testen in combinatie met de Pirelli-banden. Ik ga voor het behalen van de Supersport-titel. Een mooiere uitdaging kan ik mij niet indenken.”

Ook Jan Bendijk, teameigenaar van Hebro-Van der Heijden, is blij met de komst van Bos. “In samenspraak met Gerrit ten Kate zochten we een topper voor het ONK Supersport. Toen kwamen we al snel bij Kervin Bos terecht. Hij heeft bewezen enorm snel te zijn. Dat was een eerste vereiste van Ten Kate. Aan de Honda CBR600RR zal het zeker niet liggen. Kervin is een zeer gedreven en gemotiveerde coureur en dat past perfect binnen ons team. We kijken met veel vertrouwen op onze samenwerking.”

Begin maart reist het Hebro-Van der Heijden team af naar Spanje waar ze voor het eerst als team gaan testen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen