13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

TT Circuit geeft kalender vrij

Op de 2013-kalender van het TT Circuit Assen staan drie echte motorsportevenementen en dat is eigenlijk natuurlijk geen verrassing. Het WK Superbike trapt af in april, de Dutch TT staat voor eind juni gepland en het Brits Superbike komt in september naar Assen.

Bijzonder is de status van de Speed Challenge die op zaterdag 15 en zondag 16 juni verreden wordt. Tot afgelopen jaar was dit een ONK Wegrace-evenement maar in 2013 niet. De KNMV liet eerst weten dat de onderhandelingen nog gaande waren, en dat daarom het evenement nog niet op de kalender van de motorbond stond, maar kwam daar later op terug. De Speed Challenge heeft namelijk zijn ONK-status verloren. Wat er gaat gebeuren midden juni is nog onduidelijk maar dat het bijzonder zal zijn, kan haast niet anders.

Het Dutch Power Pack Festival keert terug en zorgt samen met de Supercar Challenge dat ook de top van de Nederlandse raceauto’s op Assen rijdt. Niet ons ding maar voor het circuit erg belangrijk. Met de Gamma Racing Day en het Truckstar Festival heeft Assen nog twee publiekstrekkers van formaat in huis

De volledige kalender staat op www.ttcircuit.com/kalender/publieksevenementen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen