woensdag 8 februari 2023

Brits Superbike komt naar Nederland

Het zeer hoog aangeschreven Britse Superbike-kampioenschap (BSB) komt eind september naar het TT Circuit van Assen. Het is de enige wedstrijd die buiten Groot-Brittannië wordt gehouden. Bestuur en directie van het TT Circuit Assen zijn zeer trots met het binnenhalen van dit kampioenschap. En terecht!

Het Brits Superbike heeft in en buiten Groot-Brittannië een enorme uitstraling vanwege het sterke startveld en de sensationele manier van rijden. Het 2012 MCE Insurance BSB, zoals het kampioenschap officieel heet, kent een startveld van 32 rijders en 16 zogenaamde elite-teams.

De toeschouwers krijgen in Assen van 21 tot en met 23 september 2012 een vol en gevarieerd programma voorgeschoteld. Naast twee Superbike-wedstrijden staan er ook twee Supersport-races geprogrammeerd, alsmede een gecombineerde 125cc/Moto3 wedstrijd en een race voor het Britse Zijspankampioenschap.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen