Brits Superbike komt naar Nederland

Het zeer hoog aangeschreven Britse Superbike-kampioenschap (BSB) komt eind september naar het TT Circuit van Assen. Het is de enige wedstrijd die buiten Groot-Brittannië wordt gehouden. Bestuur en directie van het TT Circuit Assen zijn zeer trots met het binnenhalen van dit kampioenschap. En terecht!

Het Brits Superbike heeft in en buiten Groot-Brittannië een enorme uitstraling vanwege het sterke startveld en de sensationele manier van rijden. Het 2012 MCE Insurance BSB, zoals het kampioenschap officieel heet, kent een startveld van 32 rijders en 16 zogenaamde elite-teams.

De toeschouwers krijgen in Assen van 21 tot en met 23 september 2012 een vol en gevarieerd programma voorgeschoteld. Naast twee Superbike-wedstrijden staan er ook twee Supersport-races geprogrammeerd, alsmede een gecombineerde 125cc/Moto3 wedstrijd en een race voor het Britse Zijspankampioenschap.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.