Broedvogels geven geen krimp

Races en zeldzame broedvogels gaan prima samen. Dat concludeert kennisinstituut Alterra en Sovon Vogelonderzoek na twee jaar studie in het beschermde natuurmonument Witterveld bij Assen.

Dit bijna 500 hectare grote Natura2000-gebied met bos, natte hei en een paar meertjes ligt tegen het TT Circuit aan. Zeldzame broedvogels lieten zich door het WK Superbike al nooit uit het veld slaan. Maar blijven die vogels zo stoïcijns, vroegen vogelliefhebbers en omwonenden zich af bij de Superleague, die overigens dit jaar ter ziele is gegaan.

Wat blijkt? De vogels geven geen krimp en broeden lekker door. Het aantal broedterritoria bleef gelijk. Hooguit lieten de mannetjes, als de rust weer was ingetreden, zich extra horen om de verloren tijd in te halen. Kortom: racen in de broedtijd kan!

Lees meer op volkskrant.nl

Foto: TT Circuit

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.