13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Broedvogels geven geen krimp

Races en zeldzame broedvogels gaan prima samen. Dat concludeert kennisinstituut Alterra en Sovon Vogelonderzoek na twee jaar studie in het beschermde natuurmonument Witterveld bij Assen.

Dit bijna 500 hectare grote Natura2000-gebied met bos, natte hei en een paar meertjes ligt tegen het TT Circuit aan. Zeldzame broedvogels lieten zich door het WK Superbike al nooit uit het veld slaan. Maar blijven die vogels zo stoïcijns, vroegen vogelliefhebbers en omwonenden zich af bij de Superleague, die overigens dit jaar ter ziele is gegaan.

Wat blijkt? De vogels geven geen krimp en broeden lekker door. Het aantal broedterritoria bleef gelijk. Hooguit lieten de mannetjes, als de rust weer was ingetreden, zich extra horen om de verloren tijd in te halen. Kortom: racen in de broedtijd kan!

Lees meer op volkskrant.nl

Foto: TT Circuit

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen