BSB Showdown-rijders bekend

Nog minder dan twee weken en dan rijdt het Brits Superbike, het sterkst bezette nationale kampioenschap ter wereld, op het TT Circuit. In het BSB gaan Shane Byrne (Kawasaki), Alex Lowes (Honda), Josh Brookes (Suzuki), James Ellison (Yamaha), Ryuichi Kiyonari (Honda) en James Westmoreland (BMW) uitmaken wie kampioen wordt. De coureurs hebben zich namelijk gekwalificeerd voor de Showdown, een unieke formule in het BSB waarvoor alleen de top-6 zich kwalificeert.

Alle rijders in de Showdown beginnen met 500 punten plus hun opgebouwde podiumcredits (drie voor een overwinning, twee voor een tweede plaats en één voor derde plaats). Deze credits werden na Donington Park, afgelopen weekend verreden, opgeteld bij de 500 punten. Byrne heeft de leiding met 539 punten, Lowes staat tweede (533), gevolgd door Brookes (522) en Ellison (513). Assen is de eerste Showdown-race dus verwacht veel vuurwerk. Regerend Superbike-kampioen Danny de Boer start voor Bathams Honda  in het Brits Superbike.

Met Stuart Voskamp staat het aantal Nederlanders deelnemers op twee. Makkelijk zal ook Voskamp het echter niet hebben, want het WK Supersport-deelnemersveld is nog nooit zo sterk geweest als in 2013. Met nog zes races, verdeeld of drie weekenden, te gaan, heeft Stuart Easton (Yamaha) de leiding overgenomen van Alastair Seeley (Kawasaki). Seeley leek op weg naar de titel, maar raakte op Cadwell Park geblesseerd en verloor sindsdien veel punten. Assen moet zijn moment van revanche worden!

Surf voor alle informatie naar www.tt-assen.com.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.