Motor en film > Deathsport (1978)

Laserpistolen, kristallen zwaarden, nu en dan een onthoofding, onbekommerde naaktscènes en heel veel futuristische terreinmotoren. Twaalf jaar nadat pulpfilmkoning Roger Corman met The Wild Angels het bikerfilmgenre definieerde, deed hij hetzelfde met het genre van post-apocalyptische science fiction-film.

Na de ‘Neutronenoorlog’ is de wereld verdeeld in stadstaten. De steden zijn omgeven door wildernis waar alleen kannibalistische mutanten en zelfstandige krijgers overleven. De krijgers Kaz Oshay (David Carradine) en Deneer (Claudia Jennings) worden gevangen genomen door gemotoriseerde soldaten van de oorlogszuchtige stadstaat Helix. Helix dwingt de gevangenen als gladiatoren deel te nemen aan Deathsport. Deathsport wordt uitgevochten op met laserkanonnen uitgeruste offroadmotoren.

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.