Checa zet punt achter carrière

Tijdens de laatste ronde van het WK Superbike in Jerez, heeft Carlos Checa naar bevestigd dat hij na twintig jaar stopt met motorracen. De aankondiging werd door de Spanjaard zelf gedaan in de aanwezigheid van journalisten, collega’s, sponsors en vrienden. Het was een intieme en emotionele aangelegenheid, wat Checa de kans gaf iedereen in de racewereld te bedanken. 
 
 
Jammer genoeg kon Ducati rijder zijn carrière niet eindigen zoals hij had gewild, door een ongeluk op Istanbul vorige maand kon hij niet deelnamen aan de laatste ronde van het 2013 seizoen. Ondanks een uitdagend jaar, gaf de Spanjaard aan met een voldaan gevoel afscheid te nemen van de professionele motorsport. Checa zal nog wel een rol gaan vervullen als ambassadeur. 
 
 
Nolan presenteerde net nadat Carlos zijn aankondiging had gedaan een speciale helm ter ere van zijn twintig jarige race carrière. De emoties liepen hierdoor bij de aanwezigen alleen maar op.  
 
 
`Dit jaar vier ik mijn twintigste jaar racen op wereldkampioenschap niveau´, zei Checa.`Ik ben erg trots dat ik zo´n lange sport carrière heb gehad. Ik heb zoveel speciale herinneringen met de teams waarmee ik heb gewerkt. Ik heb de kans gekregen om te strijden op het hoogste niveau, rijden op de beste motoren en te winnen van de beste concurrenten. Er komt een moment die zich aandoet in het leven van iedere sportman, de dag dat je zegt het is genoeg geweest.´   
 
 
Foto: Graeme Brown/GeeBee Images

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.