13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Coma zet Despres onder druk

Marc Coma is woensdag tijdens de tiende etappe in de Dakar Rally zijn rivaliserende KTM-teamgenoot Cyril Despres in het klassement tot op 21 seconden genaderd. De twee titelkandidaten moesten wel de dagzege aan de Spanjaard Joan Barreda Bort laten.

Coma kwam na een etappe over 694 kilometer, met een proef van 377 kilometer, tussen Iquique en Arica in Chili als tweede over de finish, op ruim anderhalve minuut van zijn landgenoot. Als nummer drie gaf Despres in de tiende rit twee minuten en zeven seconden toe op Coma. Daardoor slonk zijn voorsprong in het klassement tot 21 tellen.

De tiende etappe was volgens Frans Verhoeven een heel mooie met alles erop en eraan. “In deze proef zaten de meeste duinen en de meeste navigatie tot nu toe”, vertelde Verhoeven, die negende werd. In het klassement steeg hij naar de zestiende plaats. Die zal hij bij de start van de elfde etappe echter weer kwijt zijn, doordat Verhoeven zijn tweede motorblok moet wisselen.

Op de verbinding naar het bivak in Arica merkte hij dat hij olie verloor. Een scheurtje in het carter was daarvan de oorzaak. Een tweede blok wisselen kost 45 minuten straftijd. “Maar dat is minder erg dan twee uur staan sleutelen. Ik kan er niet mee zitten. En zo’n scheurtje, dat kan gebeuren.”

Henk Knuiman uit het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft tijdens de tiende etappe van de Dakar Rally zijn beste resultaat van de rally tot nu toe neer weten te zetten. In de etappe die liep van Iquique naar Arica wist Knuiman op een mooie vijftiende plaats te finishen.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen