13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Coveña naar WK Supersport

De vlag kan wederom uit, want naast Michael van der Mark rijdt ook Tony Coveña komend seizoen in het WK Supersport. De Hagenaar heeft een contract getekend bij Intermoto Ponyexpress  Kawasaki.

Coveña had al vier dagen getest met de ZX-6R, waardoor het slechts een kwestie van tijd leek voordat hij zou gaan tekenen bij het team uit Tsjechië. Toch werd het gisteren even spannend, toen Duitse media wisten te melden dat Coveña geen Supersport, maar Superstock 600 zou gaan rijden voor Intermoto. Dat nieuws bleek gelukkig op een misverstand gebaseerd te zijn.

Coveña: “Ik ben echt super blij met de overstap naar het WK Supersport! Een droom die na jaren hard werken uitkomt. Rijden op het hoogste niveau, ik heb het volste vertrouwen erin met het Intermoto Ponyexpress Team. We hebben in Aragon een goede test gehad waar we veel hebben getest en ik verwacht dan ook een heel mooi seizoen!”

Coveña krijgt Florian Marino en PJ Jacobsen als teamgenoten. Marino verving afgelopen seizoen al een aantal keer de geblesseerde David Salom binnen Intermoto en hoopt dit jaar eindelijk de vorm uit zijn Ten Kate-periode terug te vinden. PJ Jacobsen was in 2013 teamgenoot van Josh Brookes bij Tyco Suzuki in het Brits Superbike.  Op Assen pakte hij eind september zijn eerste podium door tweede te worden.

Met twee Nederlanders in het WK Supersport, Bryan Schouten in de Moto3 en Bo Bendsneyder en Robert Schotman in de Red Bull Rookies Cup lijkt 2014 een fantastisch internationaal racejaar voor Nederland te kunnen gaan worden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen