‘Crossbanen snel weer open voor jeugd’

Vorige week ontvingen Nederlandse gemeenten van de overheid een algemeen protocol voor heropening van sportaccommodaties voor de jeugd. Op basis van dat stuk maakte de KNMV super snel een specifiek motorsportprotocol, zo lezen we op de website van de Nederlandse Motorbond. Dit motorsportprotocol ligt inmiddels ook al bij de clubs zodat die hiermee naar hun gemeente kunnen gaan voor goedkeuring.

Dit betekent dat er mogelijk snel al banen kunnen openen voor licentiehouders tot en met 18 jaar, woonachtig in Nederland. Wel zijn er strenge regels voor rijders, begeleiders en de club zelfs. Zo mogen zijspancombinaties alleen solo mogen trainen in verband met de vereiste 1,5 meter afstand.

De eis van de overheid is overigens heel helder: alleen jeugd tot en met 18 jaar, woonachtig in Nederland, mag trainen. Maar laten we daar vooral heel blij om zijn!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?