Dit is de corona-tussenstand in België

Afgelopen vrijdag stelde de Belgische Nationale Veiligheidsraad de afbouwstrategie voor van de corona-maatregelen. Maar naar nu blijkt, zijn er nog veel vragen. Dat blijkt uit een mail van de Belgische Motorrijdersbond die wij vanochtend ontvingen.

Daarom hebben de Vlaamse VMBB en Waalse FMWB contact opgenomen met de bevoegde instanties. Ze hopen op deze manier zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over wanneer er opnieuw recreatief met de motor kan worden gereden.

In principe is dat vanaf 4 mei volgens een verklaring van de Vlaams-Minister President Jan Jambon tijdens het VTM journaal.

Ook wordt er onderzoek gedaan wanneer er weer getraind kan worden op het circuit. Voor wat betreft de organisatie van sportwedstrijden heeft de Nationale Veiligheidsraad aangekondigd om op korte termijn (volgende week) een beslissing te nemen.

Binnenkort hopelijk meer duidelijkheid!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?