Dakar: Honda blijft winnen

Honda blijft maar winnen. In etappe 7 was het Barreda (foto) die met de dagzege aan de haal ging en in Bolivia een uiterst feestelijk onthaal kreeg. Hij deed drie-en-half uur over de hoog gelegen etappe die technisch misschien niet zo uitdagend was, maar vanwege de omstandigheden wel loodzwaar bleek. Het gat met respectievelijk Coma (KTM), Despres (Yamaha) en Garcia (Sherco) bedroeg vier, vijf en zes minuten.

De omstandigheden kregen vooral vat op Vogels (KTM), die ernstig last had van de hoogte en letterlijk kotsend naar de finish reed. Hij had uren nodig om bij te komen en moest lange tijd aan de zuurstof. Het is maar de vraag hoe hij vandaag op de motor stapt, om het tweede deel van deze marathonetappe uit te rijden.

Henk Knuiman (KTM) kwam als eerste Nederlander over de finish, op 24 minuten van Barreda. Nog geen minuut na Knuiman kwam Robert van Pelt (Honda) al binnen, twee minuten na Van Pelt was het Vogels die arriveerde. Dat klinkt niet slecht voor Vogels, maar bij de eerdere checkpoints zat hij op slechts enkele minuten van Barreda en leek Vogels op weg naar een top 10-notering.

Bas Nijen Twilhaar (KTM) en Richard de Groot (Honda) kwamen beide ongeveer een uur na Barreda binnen. 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.