13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dakar: Honda blijft winnen

Honda blijft maar winnen. In etappe 7 was het Barreda (foto) die met de dagzege aan de haal ging en in Bolivia een uiterst feestelijk onthaal kreeg. Hij deed drie-en-half uur over de hoog gelegen etappe die technisch misschien niet zo uitdagend was, maar vanwege de omstandigheden wel loodzwaar bleek. Het gat met respectievelijk Coma (KTM), Despres (Yamaha) en Garcia (Sherco) bedroeg vier, vijf en zes minuten.

De omstandigheden kregen vooral vat op Vogels (KTM), die ernstig last had van de hoogte en letterlijk kotsend naar de finish reed. Hij had uren nodig om bij te komen en moest lange tijd aan de zuurstof. Het is maar de vraag hoe hij vandaag op de motor stapt, om het tweede deel van deze marathonetappe uit te rijden.

Henk Knuiman (KTM) kwam als eerste Nederlander over de finish, op 24 minuten van Barreda. Nog geen minuut na Knuiman kwam Robert van Pelt (Honda) al binnen, twee minuten na Van Pelt was het Vogels die arriveerde. Dat klinkt niet slecht voor Vogels, maar bij de eerdere checkpoints zat hij op slechts enkele minuten van Barreda en leek Vogels op weg naar een top 10-notering.

Bas Nijen Twilhaar (KTM) en Richard de Groot (Honda) kwamen beide ongeveer een uur na Barreda binnen. 

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen