Dakar nu al in volle gang

Na de Dakar Pre-proloog in Valkenswaard, gewonnen door Frans Verhoeven, is het virus rondom de aanstaande Dakar Rally losgebroken. Waar de Nederlanders druk bezig zijn met de laatste voorbereidingen voordat hun motoren op de boot gezet worden richting Zuid-Amerika, moest topper Jordi Viladoms (op de foto in actie tijdens Dakar 2012, waarin hij vierde werd op een KTM) nog aan de slag om een nieuw plekje te vinden om de Dakar Rally van 2013 sowieso te rijden.

De Spanjaard zou eigenlijk met een KTM van het Bordone-Ferrari Team deelnemen, maar op het laatste moment ging dat niet door. Door snel schakelen heeft Viladoms al snel weer een plekje weten te vinden, en wel bij het Zuid-Amerikaanse Tamarugal XC Team. De motor die hij gaat gebruiken is er eentje uit de stal van Speedbrain, en dus een Husqvarna TE449RR. Door de wisseling is Viladoms teamgenoot geworden van Chaleco Lopez, die eveneens voor Tamarugal XC uitkomt. De Dakar Rally 2013 start op zaterdag 5 januari in Lima.

Foto: KTM
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?