Dakar: Tussen etappe 8 en 9

In de uitputtingsslag van de Dakar 2017 was het dinsdag Joan Barreda die de achtste etappe op zijn naam schreef. Vooraf moest de raceleiding nog ingrijpen omdat de natuur andere plannen had met de af te leggen route. Stortregen, een stijgend waterniveau en zelfs een landsverschuiving maakte het veel rijders moeilijk om op tijd etappe 8 af te ronden, voordat etappe 9 begon.

Deze begon dan ook niet. Het plan is om eerst te hergroepen voordat de Rally verder gaat. Nederlander Robert van Pelt (Husqvarna) finishte de achtste etappe als 41ste, ondanks een vrij onschuldige crash van de kistrijder. Van Pelt lijkt een stijgende lijn te pakken te hebben.

Sam Sunderland (KTM) blijft het motorklassement aanvoeren, gevolgd door Pablo Quintanilla (Husqvarna) en Adrien Van Beveren (Yamaha). Zij volgen op respectievelijk 20 en 28 minuten van de leider.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.