vrijdag 1 december 2023

Dakar: Tussen etappe 8 en 9

In de uitputtingsslag van de Dakar 2017 was het dinsdag Joan Barreda die de achtste etappe op zijn naam schreef. Vooraf moest de raceleiding nog ingrijpen omdat de natuur andere plannen had met de af te leggen route. Stortregen, een stijgend waterniveau en zelfs een landsverschuiving maakte het veel rijders moeilijk om op tijd etappe 8 af te ronden, voordat etappe 9 begon.

Deze begon dan ook niet. Het plan is om eerst te hergroepen voordat de Rally verder gaat. Nederlander Robert van Pelt (Husqvarna) finishte de achtste etappe als 41ste, ondanks een vrij onschuldige crash van de kistrijder. Van Pelt lijkt een stijgende lijn te pakken te hebben.

Sam Sunderland (KTM) blijft het motorklassement aanvoeren, gevolgd door Pablo Quintanilla (Husqvarna) en Adrien Van Beveren (Yamaha). Zij volgen op respectievelijk 20 en 28 minuten van de leider.

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image