vrijdag 3 februari 2023

MV Agusta richt pijlen op Noord-Amerika

Dat het de laatste tijd niet bepaald goed ging met MV Agusta was de trouwe lezer van MOTOR.nl vast niet ontgaan. De Italiaanse fabrikant vond onlangs een nieuwe investeerder in het Russische Black Ocean Group. Dit volgde op een reorganisatie eerder dat jaar. En bij een reorganisatie hoort vaak ook een heroverweging van de strategie. Zo ook nu. MV gaat zich meer richten op de Amerikaanse en Canadese markt.

Hoewel de  Italianen zelf het woord ‘verkoop’ niet in de mond durven te nemen, gaat MV Agusta toch de Amerikaanse tak uitbesteden. Deze zal voortaan worden geleid door Urban Motor Group, met als voorman Joseph Elasmar. Met dit bedrijf gingen de Italianen al eerder in zee. Het is namelijk de importeur van motormerken in Australië, waaronder dus MV. “De Noord-Amerikaanse markt zal een belangrijke rol spelen in onze toekomst”, aldus CEO Giovanni Castiglioni.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen