MV Agusta richt pijlen op Noord-Amerika

Dat het de laatste tijd niet bepaald goed ging met MV Agusta was de trouwe lezer van MOTOR.nl vast niet ontgaan. De Italiaanse fabrikant vond onlangs een nieuwe investeerder in het Russische Black Ocean Group. Dit volgde op een reorganisatie eerder dat jaar. En bij een reorganisatie hoort vaak ook een heroverweging van de strategie. Zo ook nu. MV gaat zich meer richten op de Amerikaanse en Canadese markt.

Hoewel de  Italianen zelf het woord ‘verkoop’ niet in de mond durven te nemen, gaat MV Agusta toch de Amerikaanse tak uitbesteden. Deze zal voortaan worden geleid door Urban Motor Group, met als voorman Joseph Elasmar. Met dit bedrijf gingen de Italianen al eerder in zee. Het is namelijk de importeur van motormerken in Australië, waaronder dus MV. “De Noord-Amerikaanse markt zal een belangrijke rol spelen in onze toekomst”, aldus CEO Giovanni Castiglioni.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?