Davide Giugliano vervangt Nicky Hayden

Het hing al even in de lucht, maar het door Ten Kate gerunde Red Bull Honda WK Superbike-team heeft Davide Giugliano gevraagd op de Lausitzring voor het Honda-team uit te komen.

Na een de officiële test op het Duitse circuit vorige week leek men bij Ten Kate uitermate tevreden over de bewezen dienste van Giugliano. Aangezien Giugliano door de test piekfijn weet hoe hij een Fireblade SP2 de Lausitzring rondstuurt, leek hij altijd de gedoodverfde vervanger van Hayden. Al was het maar voor de Duitse ronde van het kampioenschap.

“Ik ben erg blij de kans gekregen te hebben voor Red Bull Honda te mogen racen op de Lausitzring. Na een goede test vorige week hoopte ik al deze kans te krijgen en ik ben dan ook enorm dankbaar dat het doorgang gevonden heeft. Ik ben weer fit en in vorm, en kan niet wachten tot het weekend begint. Ik ga mijn uiterste best doen om te zorgen dat iedereen maximaal profiteert van deze geboden kans.” – Davide Guigliano

Met ervaring en zonder verplichtingen
De voormalig Stock 1000-kampioen heeft een lang verleden met Ducati, maar kon – mede door blessures – niet aanklampen bij toenmalig teamgenoot Chaz Davies. Een overstap naar het Noord-Ierse team van Tyco BMW in het BSB moest diens carrière nieuw leven inblazen, maar opnieuw stond blessureleed serieus scoren hem in de weg.

Het Red Bull Honda-team moet het sinds het tragisch overlijden van Nicky Hayden met enkel Stefan Bradl stellen. Of we Giugliano ook op Portimão terugzien op de Honda zal voor een groot deel afhangen van zijn prestaties in Duitsland, maar een andere rijder vinden mét WSBK-ervaring maar zónder verplichtingen zal een uitdaging worden.

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?