woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Davide Giugliano vervangt Nicky Hayden

Het hing al even in de lucht, maar het door Ten Kate gerunde Red Bull Honda WK Superbike-team heeft Davide Giugliano gevraagd op de Lausitzring voor het Honda-team uit te komen.

Na een de officiële test op het Duitse circuit vorige week leek men bij Ten Kate uitermate tevreden over de bewezen dienste van Giugliano. Aangezien Giugliano door de test piekfijn weet hoe hij een Fireblade SP2 de Lausitzring rondstuurt, leek hij altijd de gedoodverfde vervanger van Hayden. Al was het maar voor de Duitse ronde van het kampioenschap.

“Ik ben erg blij de kans gekregen te hebben voor Red Bull Honda te mogen racen op de Lausitzring. Na een goede test vorige week hoopte ik al deze kans te krijgen en ik ben dan ook enorm dankbaar dat het doorgang gevonden heeft. Ik ben weer fit en in vorm, en kan niet wachten tot het weekend begint. Ik ga mijn uiterste best doen om te zorgen dat iedereen maximaal profiteert van deze geboden kans.” – Davide Guigliano

Met ervaring en zonder verplichtingen
De voormalig Stock 1000-kampioen heeft een lang verleden met Ducati, maar kon – mede door blessures – niet aanklampen bij toenmalig teamgenoot Chaz Davies. Een overstap naar het Noord-Ierse team van Tyco BMW in het BSB moest diens carrière nieuw leven inblazen, maar opnieuw stond blessureleed serieus scoren hem in de weg.

Het Red Bull Honda-team moet het sinds het tragisch overlijden van Nicky Hayden met enkel Stefan Bradl stellen. Of we Giugliano ook op Portimão terugzien op de Honda zal voor een groot deel afhangen van zijn prestaties in Duitsland, maar een andere rijder vinden mét WSBK-ervaring maar zónder verplichtingen zal een uitdaging worden.

Foto: 2snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen