De beruchte crash van Mick Doohan op Assen in beeld

In MOTO73 #2 vind je een indrukwekkend verhaal over heroïsche comebacks van Franco Uncini, Mick Doohan, Kevin Schwantz en Jorge Lorenzo. De oplettende lezer zal direct merken dat ze allemaal iets met onze Dutch TT te maken hebben. Soms als ‘veroorzaker’, soms als ‘gastheer’ maar altijd met indrukwekkende verhalen vol kippenvelmomenten…

Nadat we dit verhaal in het vorige nummer aankondigde, nam MotorNL-abonnee Paul Weigel direct contact met ons op omdat hij een bijzondere fotoserie heeft van de crash van Mick Doohan uit 1992. Je weet wel, die crash waardoor hij na fout op fout haast zijn been verloor. Helaas was het verhaal al richting te drukker, maar we willen jullie de serie niet onthouden.

TT-Circuit Assen: Heroïsche Comebacks

Ook niet vanwege het mooie verhaal van Paul: ‘Ik was in 1992 met een collega op Assen en stond bijna tegen het hek aan, bij de oude Haarbocht. Toen Mick Doohan er aan kwam nam ik twee foto’s van hem en stond al klaar voor de volgende coureur. Tot ik een motor hoorde die enorm veel toeren maakte! In een split second richtte ik mij op dat geluid en zag Doohan over de baan glijden. Aangezien er toen nog geen fototoestellen met autofocus waren, stond mijn lens niet helemaal scherp gesteld, maar de foto’s heb ik altijd bewaard.’

Dat Paul al jaren fan was van Mick Doohan, maakt de gebeurtenis nog bijzonderder. ‘Vooral door zijn rijstijl en zeer herkenbare zit op de motor, die uit duizenden te herkennen was. Ik was zo blij toen ik hoorde dat dokter Costa zijn been wist te redden.’

Eén van deze foto’s haalde zelfs het Wegraceboek nadat Hans van Loozenoord contact opnam met Paul. ‘Heel bijzonder dat al die verhalen nu weer terugkomen!’ En daar kunnen wij ons volledig bij aansluiten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?