De tranen van Fabio Di Giannantonio in beeld

Wie niet beter weet, ziet hier een jongen die verschrikkelijk blij is met een derde plaats. En natuurlijk is Fabio Di Giannantonio dat ook, maar dit keer zijn het geen tranen van geluk maar tranen van diepe emoties, nadat de Federal Oil Gresini Moto2-coureur in de eerste race na het overlijden van Fausto Gresini als derde finishte. ‘Heel de race reed ik met mijn hoofd, maar vooral met mijn hart. Ik moest en zou op het podium eindigden. Ik heb alles gegeven, alles voor Fausto…’ Het zijn in dit geval ook de tranen van Carlo Merlini, de andere man ...
Wie niet beter weet, ziet hier een jongen die verschrikkelijk blij is met een derde plaats. En natuurlijk is Fabio Di Giannantonio dat ook, maar dit keer zijn het geen tranen van geluk maar tranen van diepe emoties, nadat de Federal Oil Gresini Moto2-coureur in de eerste race na het overlijden van Fausto Gresini als derde finishte. ‘Heel de race reed ik met mijn hoofd, maar vooral met mijn hart. Ik moest en zou op het podium eindigden. Ik heb alles gegeven, alles voor Fausto…’ Het zijn in dit geval ook de tranen van Carlo Merlini, de andere man op deze foto. Carlo was twintig jaar lang de vriend en rechterhand van Fausto Gresini als commercieel- en marketingmanager. En degene die nu de leiding van het Gresini-team in handen heeft. Het doel van Carlo is om samen met de familie van Gresini het team voort te zetten.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?