De tussenstand in Dakar 2017

Zoals gebruikelijk bij de Dakar testten de omstandigheden de rijders behoorlijk uit. Van de droge, hete woestijnlucht naar winters weer in de bergen op bijna 5 kilometer hoogte. In de derde etappe werd navigeren belangrijk en dat ging niet iedereen even goed af. Regerend kampioen en KTM-rijder Toby Price moest de leiding afstaan aan Honda-man Joan Barreda. Sam Sunderland werd tweede in de etappe van woensdag en bereikte hiermee ook de tweede plek in het klassement.

Jurgen van de Goorbergh had een zware tegenslag. Tussen San Miguel de Tucuman en San Salvador de Jujuy crashte de Brabander en verloor hierbij zelfs even het bewustzijn. “Ik werd een paar minuten later wakker.” Hij bereikte wel de bivak en stond na de derde etappe op de 89ste plek. Robert van Pelt is de eerste Nederlandse naam in het klassement (plek 59). Donderdag wacht de rijders een etappe van 521 kilometer van San Salvador De Jujuy naar Tupiza. Die wordt volgens de wedstrijdleiding nog zwaarder dan de derde etappe.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.