Demoraces in Schagen

Heb je zin om klassieke racers in actie te zien? Dat kan op zondag 30 juni. De Historische Motorsport Vereniging (HMV) houdt dan demoraces op het industrieterrein De Witte Paal in Schagen. De trainingen zijn vanaf 11.00 uur en de races beginnen om 12.30 uur.

Er zijn verschillende klassen, van 50 tot 500 cc en de zijspannen. De motoren zijn echte klassiekers, van vóór het bouwjaar 1965. Dat wordt dus genieten van snerpende Kreidlers en Jamathi’s en grommende Triumphs en Nortons. En natuurlijk de door de bochten driftende zijspannen.

Het evenement wordt nog opgeluisterd door de komst van een groep rijders onder leiding van oud-coureur Jan Kostwinder (tweede in de TT van Man in 1973). Zij laten bijzondere motoren zien en horen, zoals een NSU Sportmax, König 500 vierpitter, replica Honda RC 162 250 cc viercilinder en de ex-motor van Jack Middelburg.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.