dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Derde zege voor Van der Mark

Michael van der Mark heeft op Magny-Cours zijn derde Europees Kampioenschap Superstock 600-overwinning van het jaar gepakt. De Rotterdammer versloeg in Frankrijk klassementsleider Jed Metcher (Yamaha) en poleman Joshua Day (Kawasaki). Van der Mark had een perfecte start vanaf plaats vier en lag eerste na een hectische openingsronde. Alleen Day wist het de Nederlander nog even moeilijk te maken maar daarna reed de Ten Kate Junior Team-coureur net als op de Nürburgring weg van de rest.

Door deze overwinning is Van der Mark nu derde in de tussenstand. Het verschil met koploper Metcher is 25 punten, het verschil met Day slechts zes maar de Honda-coureur heeft meer overwinningen op z’n naam staan, iets dat zeer belangrijk kan zijn tijdens de laatste race op het Portugese Portimão.

Michael van der Mark: “Ik ben erg gelukkig met de derde overwinning in het Europees Kampioenschap Superstock 600. Het was een goede race, zeker na de lastige tweede kwalificatie. Ik had een prima start en was leider na de eerste bocht. Daarna kon alleen Day het mij nog een beetje lastig maken.  Gelukkig wist ik daarna snel weg te lopen bij hem en bij Metcher. Ik wil mij team bedanken voor dit prachtige weekend. Hopelijk kunnen we het succes vasthouden!”

Ook Tony Covena deed het erg goed in deze wedstrijd, hij werd namelijk vierde. Een indrukwekkende prestatie waarmee de Hagenees hopelijk weer de weg naar boven ingeslagen heeft. Nadat Tristan Lentink eerder op de dag de 31e startpositie wist te veroveren was het zaterdagmiddag de taak aan hem om de progressie van Imola door te zetten. En dat deed hij! Na een goede start ging Lentink het gevecht aan en worstelde zich naar een 21e finishplek. Roy ten Napel kende een pechweekend door een crash en veel technische problemen. Uiteindelijk werd hij 24e in de Superstock 1000 FIM Cup.

Foto Michael van der Mark: Pers Racing

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen