13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Deroue crasht in Brno

Het zat Scott Deroue bepaald niet mee dit weekend in de Red Bull Rookies Cup. Na de negende plaats uit de eerste race moest vanwege een val in de achtste ronde achter de tweede race een DNF genoteerd worden. En zo verlaat de Nijkerkervener Brno met slechts zeven punten.

Deroue over de val: “Het ging prima. De motor liep met die nieuwe set-up perfect en ik kon simpel mee met de kopgroep. Ik zat tot mijn val constant voorin en deed in die achtste ronde niets anders dan ik het hele weekend gedaan heb. Plotseling brak het achterwiel weg, kwam terug waarna het voorwiel wegschoof. Ik had verder gewild maar het gas bleef hangen en de ketting lag eraf. Ik baal hier vreselijk van. Een weekend om heel gauw te vergeten.”

Eerder liet Deroue al het volgende weten: “De motor drifte tijdens de eerste race in de bochten naar buiten waardoor ik in sommige bochten wijd ging waarna ik de volgende bochten verkeerd uitkwam. Op tv moet het te zien geweest zijn. Het was een moeilijke race waardoor ik niet in mijn ritme kwam.”

Door de resultaten van Deroue en Oettle, die in de eerste race tiende werd en zich wegens ziekte voor de tweede race afmeldde, heeft Alt met nog drie races te gaan een voorsprong van 31 punten. De volgende race is op 15 september in Misano.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen