Deroue crasht in Brno

Het zat Scott Deroue bepaald niet mee dit weekend in de Red Bull Rookies Cup. Na de negende plaats uit de eerste race moest vanwege een val in de achtste ronde achter de tweede race een DNF genoteerd worden. En zo verlaat de Nijkerkervener Brno met slechts zeven punten.

Deroue over de val: “Het ging prima. De motor liep met die nieuwe set-up perfect en ik kon simpel mee met de kopgroep. Ik zat tot mijn val constant voorin en deed in die achtste ronde niets anders dan ik het hele weekend gedaan heb. Plotseling brak het achterwiel weg, kwam terug waarna het voorwiel wegschoof. Ik had verder gewild maar het gas bleef hangen en de ketting lag eraf. Ik baal hier vreselijk van. Een weekend om heel gauw te vergeten.”

Eerder liet Deroue al het volgende weten: “De motor drifte tijdens de eerste race in de bochten naar buiten waardoor ik in sommige bochten wijd ging waarna ik de volgende bochten verkeerd uitkwam. Op tv moet het te zien geweest zijn. Het was een moeilijke race waardoor ik niet in mijn ritme kwam.”

Door de resultaten van Deroue en Oettle, die in de eerste race tiende werd en zich wegens ziekte voor de tweede race afmeldde, heeft Alt met nog drie races te gaan een voorsprong van 31 punten. De volgende race is op 15 september in Misano.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.