22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Deroue klaar voor Assen

Vrijdag en zaterdag rijden de Red Bull Rookies tijdens de 82e Dutch TT alweer hun zevende en achtste race uit een serie van vijftien. De belangstelling zal ditmaal in het bijzonder gericht zijn op de 16-jarige Scott Deroue uit Nijkerkerveen die na zijn sensationele zeges in Estoril en het podium in Silverstone op een indrukwekkende tweede plaats in het klassement staat.

Gelukkig blijft Deroue ondanks de door velen hoog gespannen verwachtingen nuchter voor komend weekend: “Veel mensen denken dat het vanzelf gaat maar zo is het dus niet. Ik moet er elke race keihard voor werken. Soms bestaat de kopgroep uit meer dan de helft van het startveld en omdat niemand elkaar iets toegeeft, blijft het vaak tot de laatste bocht spannend.”

“Extra druk omdat we in Assen rijden, heb ik nog niet en ik weet ook niet of dat komt. Ik verwacht wel veel belangstelling maar hoop toch op een beetje rust. Twee keer een plaats bij de eerste vijf moet mogelijk zijn.” Beide races zijn als gebruikelijk te volgen via  www.redbull.com. Ditmaal op vrijdag om 16.30 uur en zaterdag om 15.30 uur.

Foto: Red Bull Rookies Cup

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen