Deroue klaar voor Assen

Vrijdag en zaterdag rijden de Red Bull Rookies tijdens de 82e Dutch TT alweer hun zevende en achtste race uit een serie van vijftien. De belangstelling zal ditmaal in het bijzonder gericht zijn op de 16-jarige Scott Deroue uit Nijkerkerveen die na zijn sensationele zeges in Estoril en het podium in Silverstone op een indrukwekkende tweede plaats in het klassement staat.

Gelukkig blijft Deroue ondanks de door velen hoog gespannen verwachtingen nuchter voor komend weekend: “Veel mensen denken dat het vanzelf gaat maar zo is het dus niet. Ik moet er elke race keihard voor werken. Soms bestaat de kopgroep uit meer dan de helft van het startveld en omdat niemand elkaar iets toegeeft, blijft het vaak tot de laatste bocht spannend.”

“Extra druk omdat we in Assen rijden, heb ik nog niet en ik weet ook niet of dat komt. Ik verwacht wel veel belangstelling maar hoop toch op een beetje rust. Twee keer een plaats bij de eerste vijf moet mogelijk zijn.” Beide races zijn als gebruikelijk te volgen via  www.redbull.com. Ditmaal op vrijdag om 16.30 uur en zaterdag om 15.30 uur.

Foto: Red Bull Rookies Cup

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?