Oude Francorchamps eenmalig ‘open’

Spa-Francorchamps is één van de mooiste circuits ter wereld. Punt. Uit. Maar hoe bijzonder deze omloop ook is, het kan altijd gekker. Zoals het oude circuit van Francorchamps. Op zaterdag 30 juni om 18.00 uur zullen de deelnemers aan de Bikers’ Classics een ronde maken op dit razendsnelle circuit dat in totaal veertien kilometer lang is. Het is voor het eerst sinds de sluiting dat er weer ‘geracet’ wordt op het Francorchamps dat velen nog goed zullen kennen.

De Masta S, de lange bocht van Stavelot en de beklimming naar La Source, het zijn slechts enkele voorbeelden van wat dit circuit zo mooi maar ook levensgevaarlijk maakte. De GP-rijders worden tijdens de parade gevolgd door de deelnemers uit de verschillende klassen. Het wordt dus een unieke en uitzonderlijke ronde.

Veel dank gaat uit naar de burgemeesters van Malmedy en Stavelot die hun goedkeuring hebben gegeven aan deze parade.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.