13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Deroue klaar voor Brno

Het is nu al een mooi sportjaar voor Nederland met in de cross Jeffrey Herlings en Davy Pootjes en in het EK Superstock 600 Michael van der Mark. Wie in deze rij zeker niet mag ontbreken is Scott Deroue. Komend weekend rijdt na een pauze van zes weken de Red Bull Rookies Cup op het circuit van Brno in Tsjechië. 

Voor Deroue worden het spannende tijden, de 16-jarige uit Nijkerkerveen staat in de tussenstand op een tweede plaats en behoort samen met de Duitsers Alt en Oettle tot de titelkandidaten. Alt is met vier zeges en 157 punten leider in het klassement voor Deroue met drie zeges en 148 punten en Oettle met  één zege en 134 punten. 

Deroue: “Ik heb voor de derde keer dit seizoen mijn doelstelling aangepast. Vooraf had ik een plek bij de eerste tien in gedachten. Na de races in Portugal veranderde dit naar een vijfde plek en nu heb ik toch eigenlijk wel het kampioenschap voor ogen. Zo dichtbij kom ik er in de Red Bull Cup waarschijnlijk nooit meer. Ik ga mijn uiterste best doen.”

“Het zou een mooie aanzet  zijn om in Brno twee keer naar het podium te rijden maar ik realiseer me dat beide Duitsers goede rijders zijn met allebei een jaar meer ervaring.  Brno is een mooi circuit en vorig jaar stond ik er op het podium. Ik ben topfit en heb mijn conditie op peil gehouden door veel  fysieke inspanning”.

Vandaag vertrekken Deroue Sr. en Jr. naar Brno waar vrijdag begonnen wordt met de trainingen. De wedstrijden worden traditiegetrouw gratis en rechtstreeks uitgezonden op de Red Bull Rookies-website. Schakel zaterdag om 16.30 uur en zondag om 15.50 uur in en mis niets!

Foto : Oeds Zandstra

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen