Nieuw wheelie-record

Een bijzonder moment om niet even maar gewoon een tijd bij stil te staan. In het weekend van 18 en 19 augustus heeft Egbert van Popta, 's werelds snelste man op één wiel, zijn titel geprolongeerd in het Engelse Elvington. Andermaal wist Egbert op zijn oude turbogeblazen GSX-R1100 de concurrentie voor te blijven en de hoogste snelheid te noteren voor een wheelie over een kilometer. Alleen dat laatste is al indrukwekkend…

Met een hoogste score van 173,2 mijl per uur (278.7 kilometer per uur ) is Egbert sneller dan verleden jaar, maar als we hem een beetje kennen is dat nog niet genoeg en komt hij voor volgend jaar weer terug om het nóg beter te doen. Het oude record stond op 272,5 km/h. Wij ga er dus gemakshalve vanuit dat Popta volgend jaar de magische grens van 280 gaat doorbreken. Op weg naar de 300?

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?