donderdag 25 april 2024

Nieuw wheelie-record

Een bijzonder moment om niet even maar gewoon een tijd bij stil te staan. In het weekend van 18 en 19 augustus heeft Egbert van Popta, 's werelds snelste man op één wiel, zijn titel geprolongeerd in het Engelse Elvington. Andermaal wist Egbert op zijn oude turbogeblazen GSX-R1100 de concurrentie voor te blijven en de hoogste snelheid te noteren voor een wheelie over een kilometer. Alleen dat laatste is al indrukwekkend…

Met een hoogste score van 173,2 mijl per uur (278.7 kilometer per uur ) is Egbert sneller dan verleden jaar, maar als we hem een beetje kennen is dat nog niet genoeg en komt hij voor volgend jaar weer terug om het nóg beter te doen. Het oude record stond op 272,5 km/h. Wij ga er dus gemakshalve vanuit dat Popta volgend jaar de magische grens van 280 gaat doorbreken. Op weg naar de 300?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen