13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Deroue klaar voor Misano

Komend weekend wordt op het Misano World Circuit Marco Simoncelli tijdens de GP van Misano de 13e race van de Red Bull Rookies Cup verreden die in een beslissende fase is gekomen. Nijkerkervener Scott Deroue, tweede in het klassement met een achterstand van 31 punten op de Duitser Florian Alt, is er alles aan gelegen om  de achterstand met nog drie races te gaan weg te poetsen en blikt optimistisch vooruit.

Deroue: “ Ik heb maandag op het circuit van Assen een bijzonder goede training afgewerkt waarin alles klopte. We hebben gewerkt aan de zitpositie van mijn KTM en na de juiste set-up gevonden te hebben, kwam ik tot snelle tijden ondanks dat ik de enige 125-cc rijder was. Ik ben zelden met zo’n positief gevoel uit Assen vertrokken en dat geeft veel zelfvertrouwen voor het komende weekend in Misano waar het spannend gaat worden.

Als Alt fouten maakt zou ik kunnen profiteren  maar dat kan mij ook gebeuren en dat komt  Alt en Oettle dan weer goed uit. Het is een aardig pokerspelletje aan het worden maar ik ga uiteraard alles in het werk stellen  om de achterstand te verkleinen en dan kan het  tijdens de laatste races in Aragon alle kanten op.  Na zaterdag hebben we meer duidelijkheid.”

In tegenstelling tot de voorgaande weekenden wordt er in Misano slechts één race verreden die op zaterdag 15 september om 16.30 uur van start gaat en als gebruikelijk live te volgen is via www.redbulltv.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen