donderdag 28 maart 2024

Vernieuwde Honda motorscooters

Twee leden van de SH-motorscooterfamilie van Honda zijn vernieuwd. De nieuwe SH125i en SH150i, waarvan in 2011 ruim 23.000 (!) exemplaren zijn verkocht in Europa, zijn onder meer lichter en zuiniger en komen vanaf dit najaar beschikbaar. De SH125i was nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar. De scooters, die net als hun voorgangers in Atessa in Italië geproduceerd worden, hebben een nieuwe styling en een lichter frame gekregen. De SH125i en SH150i zijn verkrijgbaar met ABS.

De nieuwe eSP-motorblokken (enhanced Smart Power) zijn dankzij verschillende technieken die voor een lagere wrijving zorgen een stuk zuiniger: de vernieuwde 125 cc heeft een verbruik van 1:47 en de 150 cc 1:43,8. Beide scooters zijn uitgerust met een start-stopsysteem. De 16-inch wielen zorgen voor grotere stabiliteit aldus Honda en een bagagevak onder de buddyseat biedt plaats aan een integraalhelm.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen