13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Despres neemt leiding weer over UPDATE

UPDATE 11-1-2012
Cyril Despres, Marc Coma en Joan Barreda Bort hebben samen met andere coureurs een tijdstraf van 15 minuten gehad vanwege een blokwissel. Hierdoor is Helder Rodrigues de etappewinnaar geworden. Verhoeven eindigde door deze tijdstraffen als vijfde. In het algemeen klassement blijft Despres leider.

BERICHT 11-1-2012
Cyril Despres heeft bij de Dakar Rally wederom de leiding genomen. De 37-jarige KTM-rijder was in de negende etappe, van Antofagasta naar Iquique (Chili) over 556 kilometer, bijna 4 minuten sneller dan de Spanjaard Marc Coma. De Spanjaard Joan Barreda Bort werd op 8.28 derde.

Despres heroverde zodoende de koppositie van Coma, die juist maandag zijn Franse rivaal had ingehaald. De marge bedraagt nu 2.28 in het voordeel van Despres. De Portugees Helder Rodrigues (Yamaha) moet als nummer drie al bijna een uur (59.19) goed maken.

Frans Verhoeven was de beste Nederlander. Hij eindigde als negende op 18.46 van Despres. Henk Knuiman verloor bijna een uur op de etappewinnaar en zakte in het klassement naar de 22e plaats. Verhoeven staat negentiende, op bijna vier uur van Despres.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen