Despres neemt leiding weer over UPDATE

UPDATE 11-1-2012
Cyril Despres, Marc Coma en Joan Barreda Bort hebben samen met andere coureurs een tijdstraf van 15 minuten gehad vanwege een blokwissel. Hierdoor is Helder Rodrigues de etappewinnaar geworden. Verhoeven eindigde door deze tijdstraffen als vijfde. In het algemeen klassement blijft Despres leider.

BERICHT 11-1-2012
Cyril Despres heeft bij de Dakar Rally wederom de leiding genomen. De 37-jarige KTM-rijder was in de negende etappe, van Antofagasta naar Iquique (Chili) over 556 kilometer, bijna 4 minuten sneller dan de Spanjaard Marc Coma. De Spanjaard Joan Barreda Bort werd op 8.28 derde.

Despres heroverde zodoende de koppositie van Coma, die juist maandag zijn Franse rivaal had ingehaald. De marge bedraagt nu 2.28 in het voordeel van Despres. De Portugees Helder Rodrigues (Yamaha) moet als nummer drie al bijna een uur (59.19) goed maken.

Frans Verhoeven was de beste Nederlander. Hij eindigde als negende op 18.46 van Despres. Henk Knuiman verloor bijna een uur op de etappewinnaar en zakte in het klassement naar de 22e plaats. Verhoeven staat negentiende, op bijna vier uur van Despres.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.