13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Despres wint voor de vierde keer Le Dakar!

Cyril Despres heeft zondag de 33e editie van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De leidende positie van de KTM-coureur kwam tijdens de laatste etappe, met een korte klassementsproef over 29 kilometer tussen Pisco en Lima, niet meer in gevaar. De laatste ritzege ging naar de Noor Pal-Anders Ullevalseter.

Despres dankte zijn titel, naast natuurlijk zeer sterk rijden, aan een fout van concurrent Marc Coma een dag eerder. De Spanjaard begon als koploper aan de voorlaatste rit, maar verdwaalde in het Peruaanse zand. Despres won de beruchte woestijnrally eerder in 2005, 2007 en 2010. Vorig jaar was Coma de beste.

Later meer over de Nederlanders.

Bron en foto: ANP

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen