Despres wint voor de vierde keer Le Dakar!

Cyril Despres heeft zondag de 33e editie van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De leidende positie van de KTM-coureur kwam tijdens de laatste etappe, met een korte klassementsproef over 29 kilometer tussen Pisco en Lima, niet meer in gevaar. De laatste ritzege ging naar de Noor Pal-Anders Ullevalseter.

Despres dankte zijn titel, naast natuurlijk zeer sterk rijden, aan een fout van concurrent Marc Coma een dag eerder. De Spanjaard begon als koploper aan de voorlaatste rit, maar verdwaalde in het Peruaanse zand. Despres won de beruchte woestijnrally eerder in 2005, 2007 en 2010. Vorig jaar was Coma de beste.

Later meer over de Nederlanders.

Bron en foto: ANP

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?