dinsdag 27 februari 2024

Dit gebeurde er met Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM team is op maandag bij een sprong op het circuit van Red Sand in Spanje ten val gekomen en heeft hierbij zijn hak gebroken.

Herlings is gelijk terug naar Nederland gekomen en is op dinsdag succesvol geopereerd aan deze blessure. Samen met de medische specialisten zal Herlings in de komende periode aan zijn herstel gaan werken en zal bekeken worden wanneer hij zijn terugkeer in het wereldkampioenschap kan gaan maken.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’We betalen de prijs voor een valpartij die niet veel voor stelde. Ik denk dat ik op de oprit een steen heb geraakt en daardoor ben ik ten val gekomen. Mijn linker voet heeft hierbij een harde klap gehad waardoor deze geopereerd moest worden. Ik wil het medische team bedanken die mijn voet opnieuw hebben gerepareerd. Ook wil ik het Red Bull KTM team bedanken voor de goede voorbereiding die we hebben gehad. Nu is het zaak om zo snel mogelijk terug te komen en dat we weer gaan winnen.’’

Commentaar Joel Smets, teammanager Red Bull KTM Factory team: ‘’Uiteraard is dit heel teleurstellend voor Jeffrey, het team en het kampioenschap. Als we er positief naar kijken dan is deze blessure minder gecompliceerd als die in 2019. De operatie heeft wat tijd in beslag genomen maar alles is goed gegaan en hopelijk kan hij over twee weken alweer met lichte trainingen beginnen zoals zwemmen etc. We moeten zien hoe hij hersteld en aan de hand daarvan zal gekeken worden wanneer hij terug kan keren in het wereldkampioenschap.’’

Bron: jeffreyherlings.eu

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen