maandag 15 juli 2024

Dit mag je komend sportweekeinde echt niet missen #WK39

Doordat corona alles op de kop gezet heeft, is er voorlopig geen weekeinde zonder motorsport. Je mist dus zomaar iets en daarom kijken wij elke donderdag vooruit naar wat je mag verwachten.

Nu wel nieuws rondom Rossi?

Eerst was het Jerez, toen Misano en nu Barcelona. Althans, wellicht, misschien, het zou kunnen… Dat Valentino Rossi komend jaar voor Petronas Yamaha SRT rijdt, lijkt natuurlijk al zo goed als zeker. Een handtekening onder het contract is er echter nog altijd niet gezet. Of wel… Een aantal websites melden dat er tussen Misano 1 en Misano 2 getekend is door Rossi. Op zich een geloofwaardig verhaal, want iedereen was toch in de buurt van Tavullia en had een paar dingen niets te doen. Maar veel van de sites die het nieuws nu melden, wisten het ook zeker dat de deal tussen het team van Wilco Zeelenberg en Rossi bekend zou worden op Jerez. En ze wisten het daarna zeker dat er nieuws zou komen op Misano…

Ander tijdschema MotoGP

Wel zeker is dat er komend weekeinde een ander tijdschema is. Met op zondag om 12:00 uur de Moto3-race, om 13:20 uur de Moto2-wedstrijd en om 15:00 uur de MotoGP-race. Alles schuift dus een uurtje op en dat komt omdat de Formule 1 Grand Prix in Rusland start om 13.10 uur. Normaal gesproken zijn Max Verstappen en de rest dus klaar als de MotoGP start en dat vindt Dorna wel zo prettig.

Zet Mir zijn waanzinnige reeks voort?

Het is echt amper te geloven, maar we hebben het even nagerekend en Mat Oxley heeft helemaal gelijk dat Joan Mir de meest succesvolle MotoGP-coureur is van de laatste vier GP’s. Hij pakte 69 punten, Andrea Dovizioso 53, Maverick Viñales 41 en Fabio Quartararo slechts 24. In de tussenstand heeft Mir vier punten achterstand op Dovizioso en drie op Quartararo en Viñales. Kortom, ga dat zien zondag!

Weer een loodzware drieluik voor de MXGP

Er wordt over zo’n beetje alles gediscussieerd in de motorsport. Behalve als je zegt dat de MXGP één van de zwaarste sporten ter wereld is. Dan is iedereen het wel met je eens. Dat uitgerekend in deze sport op zondag 27 september, woensdag 30 september en zondag 4 oktober in totaal drie GP’s in dus acht dagen tijd verreden wordt, is meer dan heel indrukwekkend. Helemaal omdat je er eigenlijk niemand over hoort klagen. Tenzij je zoals Jeffrey Herlings geblesseerd bent en je dus zomaar 150 punten kan verliezen in die acht dagen… Ai! Gelukkig hebben we met onder andere Glenn Coldenhoff in de MXGP en Roan van de Moosdijk in de MX2 nog kansen genoeg op succes in Mantova. Ja, alweer Italië maar het maakt ons niet uit, zolang er maar gecrosst wordt!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen