zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dit was de TT!

Treintje rijden! Zelden zagen we een MotoGP-race waarbij zoveel coureurs meereden voor de overwinning. En hoe! Het was bepaald geen rustige race waarin iedereen keurig op z’n beurt wachtte, maar een race waarin iedereen elke mogelijkheid om in te halen aangreep alsof het om het kampioenschap ging. De hashtag #MotoGP ging werd wereldwijd trending en dat zegt iets; de hele wereld zat op het puntje van z’n stoel. Assen was voor even het middelpunt van de wereld en bewees z’n legendarische status.

Meest spectaculaire moment? Moeilijk kiezen, maar waarschijnlijk toch de aanrijding tussen Rossi en Lorenzo. Na afloop verklaarde Lorenzo een fout gemaakt te hebben, waardoor hij van het gas moest. Rossi kon op volle snelheid -Meeuwenmeer ís snel!- nauwelijks corrigeren en botste frontaal op de achterzijde van Jorge. Wonder boven wonder bleven beide coureurs overeind en de schade bleef beperkt tot een gehavende Ducati-kont; niets dat Lorenzo later in de race nog dwars zat.

Over drie dagen gemeten kwamen er meer bezoekers van vorig jaar, al bleek de zondag niet beter bezocht. Vreemd, met het perfecte weertje. Zou het WK-voetbal mensen thuis aan de buis kluisteren, of de Formule 1-race in Oostenrijk misschien? Niet dat er weinig mensen zaten, want met 105.000 bezoekers was er slechts op de taluds nog plek, maar ook niet veel. De 46.000 tribune-plekken waren al weken uitverkocht.

Het verkeersdebacle van vorig jaar werd gelukkig niet herhaald. Zeker op de heenweg was er weinig te klagen. Het TT Circuit zorgde op alle toegangswegen rond het circuit voor extra rijstroken, hetgeen vooral aan de paddock-kant voor een overweldigende doorstroming zorgde. Zelfs na negen uur ’s ochtends konden bezoekers in de auto nog gewoon doorrijden. Op de terugweg ging het minder gemakkelijk, zo bleek ook uit Instagram-posts van Michael van der Mark die bijna vijf uur deed over de terugweg. Toch was het niet zo’n drama als vorig jaar.

Die Michael van der Mark zat als gewone motorsportliefhebber keurig op de tribune bij de Haarbocht. Toch was het de NOS die in de aankondiging van de TT steevast foto’s van Van der Mark en Jonathan Rea gebruikte om de TT aan te kondigen. Achja, een foutje zit in een klein hoekje, maar knullig was het wel.

Foto: 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen