Docufilm viert Marco Simoncelli’s 250cc-titel in 2008

Marco Simoncelli ging in 2011 met hoge verwachtingen naar de Grand Prix van Maleisië. Voorafgaand aan de voorlaatste ronde behaalde de Gresini Honda-coureur zijn beste resultaat in de hoogste klasse met een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Australië. Simoncelli begon de race als vijfde op de grid en schoof in de eerste ronde op naar de vierde plaats. Jammer genoeg zou de Italiaan de tweede ronde niet uitrijden, nadat een valpartij en een botsing met Colin Edwards en Valentino Rossi de rijzende ster fataal werden.

Terwijl Simoncelli’s vroegtijdige dood het Sepang International Circuit ontsierde, vond ook Sic’s mooiste moment plaats op het Maleisische circuit. In 2008 veroverde Simoncelli het 250cc-wereldkampioenschap met het Metis Gilera team, waarbij hij de titel veroverde op Sepang. De tragische dood van de coureur mag dan nu het verhaal domineren, de filmmakers willen het publiek met de nieuwe Sic-documentaire herinneren aan Simoncelli’s kroontje in 2008.

De docufilm bevat interviews, getuigenissen, onuitgegeven levensverhalen en dramatische herbelevingen van gebeurtenissen uit het seizoen 2008. Gelukkig heeft de familie Simoncelli meegewerkt aan het project.

Alice Filippi regisseert de docufilm, waarbij ze archiefmateriaal, getuigenissen en originele inhoud samenvoegt tot een coherent werk. Als assistent-regisseur voor Spectre (James Bond-film) en Inferno (Da Vinci Code-serie) en als regisseur van de rom-com Out of My League uit 2020, brengt Filippi een unieke set vaardigheden mee naar de Sic-productie.

Marco Simoncelli, tien jaar later: onze herinneringen aan Super Sic

Sky Original produceerr de film terwijl Nexo Digital de productie distribueert in de Italiaanse bioscopen op 28-29 december 2021. In 2021 is het tien jaar geleden dat Marco Simoncelli overleed. Een nieuwe graphic novel houdt de herinnering aan de charismatische coureur levend. Op 23 oktober 2021 was het dan wel tien jaar geleden dat Simoncelli overleed, maar de nieuwe Sic-docufilm viert Sic’s leven.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?