Dominantie KTM in Moto3

Eén voorzichtige conclusie kan al wel worden getrokken na de drie testdagen in Jerez: wil je dit jaar meestrijden voor de wereldtitel in de Moto3, dan zul je in het zadel moeten zitten van een KTM (of een tot Husqvarna omgedoopte KTM). De eerste acht plaatsen op de ranglijst worden namelijk ingenomen door rijders op zo’n Oostenrijkse motor. De Australiër Jack Miller was het rapst met een 1.46,046. Hij wordt gevolgd door Jakub Kornfeil (1.46,256), Niccolò Antonelli (1.46,452), Red Bull Rookies Cup-winnaar van 2013 Karel Hanika (1.46,645), Danny Kent (1.46,646), Romano Fenati (1.46,650), Niklas Ajo (1.46,658) en Francesco Bagnaia (1.46,674). Opvallend hierbij is dat er niet één Spanjaard bij zit. De snelste Spanjaard was Alex Marquez, die op zijn Honda tevens snelste niet KTM-rijder was met zijn negende plaats. Diens teamgenoot Alex Rins was geblesseerd en werd vervangen door de 14-jarige Fransman Fabio Quartararo. Hij sloot de test op een veertiende stek af, met een snelste tijd van 1.46,965.
Zoals verwacht konden Scott Deroue en Bryan Schouten zich niet voorin manifesteren. Ze kunnen beiden terugkijken op drie geslaagde testdagen, waarin nagenoeg alles kon worden getest wat was gepland. Deroue noteerde uiteindelijk de zesentwintigste tijd (1.48,725), terwijl Schouten met 1.48,983 op positie 29 uitkwam. De laatste test voordat het seizoen daadwerkelijk begint, is wederom op Jerez. Van 11 tot en met 13 maart testen de Moto2 en Moto3-teams aldaar, voordat het materiaal ingepakt kan worden om naar Qatar te vervoeren.  

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.