Drie Nederlanders in Moto3

Vaste Moto3-rijder Jasper Iwema krijgt tijdens de TT gezelschap van twee landgenoten: Thomas van Leeuwen en Bryan Schouten hebben beiden een wildcard gekregen. Voor Van Leeuwen is het zijn tweede TT-deelname (voor wat betreft de GP-klassen; hij reed ook al eens mee in Red Bull MotoGP Rookies Cup), voor Schouten al de derde.

Jasper Iwema kreeg een flinke terugslag door een zware val in de Amerikaanse GP, waar hij een zware hersenschudding aan overhield. Iwema: “Het belangrijkste aan het begin van het seizoen was om weer punten te scoren en dat is gelukt. Mijn zwakste punt is de kwalificatie. Wordt die beter, dan zit een goed resultaat erin. De Moto3 is dit jaar een heel competitief veld. Als het niet helemaal klopt, sta je zo 25e.”

Bryan Schouten: “Ik zal tevreden zijn met een punt. Met het materiaal dat ik nu heb moet dat kunnen. Ik voel geen extra druk, omdat het mijn thuis-GP is. Uiteraard voel ik, net als iedereen, wel een beetje druk.” Schouten reed afgelopen weekend een wedstrijd voor het Spaans Open en werd daarin tweede. In de stand bezet hij eveneens de tweede plaats. Schouten hoopt aan het eind van het seizoen het geld te hebben om volgend jaar vast aan de GP’s te kunnen deelnemen.

Thomas van Leeuwen: “Ik had graag met ons eigen blok gereden, maar dat kan niet in verband met de homologatie van het motorblok. Wij werken veel met eigen spullen om de racerij nog een beetje betaalbaar te houden. Mijn frame is een echt Nederlands product, gemaakt door Nico Bakker.”

Foto: Bryan Schouten, Jasper Iwema en Thomas van Leeuwen (v.l.n.r.) rijden in de Moto3

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.