Scott Deroue heeft vertrouwen

Scott Deroue kan terugkijken op een mooi seizoen 2012 in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Hij behaalde diverse mooie resultaten, met als hoogtepunt een dubbele zege in Portugal. Dat was op een tweetakt. In navolging van de GP-wereld is KTM voor de Rookies ook overgestapt naar een viertakt. Dat heeft Deroue nog niet veel succes gebracht.

Deroue: “Austin en Jerez waren nog niet echt goede races. In Amerika op de nieuwe baan – dat was hij trouwens voor iedereen – had ik een moeilijk weekend. In Jerez verliep de kwalificatie niet goed en dan wordt het moeilijk om aansluiting bij de kopgroep te krijgen. In de laatste IDM-race ging het op de Kalex KTM RW Junior goed. Dat geeft mij vertrouwen voor de TT. Ik ben klaar voor Assen. Assen is een mooie baan, ik wil twee keer top-vijf rijden.”

De Rookies rijden in Assen twee wedstrijden, de eerste op vrijdag om half vijf, de tweede zaterdag om vijf voor half elf.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.