Drie Nederlanders naar voorronde Red Bull Rookies

Robert Schotman, Bo Bendsneijder en Marcel ter Braake mogen volgende week op Aragon zich proberen te kwalificeren voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2012. Makkelijk zal dit niet worden want het drietal krijgt tegenstand van maar liefst 104 andere talenten.

Alle coureurs krijgen op het Spaanse circuit twee sessies om zich te bewijzen. Daarna moeten de besten het nogmaals tegen elkaar opnemen waarna uiteindelijk vijftien talenten door mogen stromen naar de Rookies Cup 2012. Landgenoot Scott Deroue is al verzekerd van deelname.

Dat deze cup een mooie afstap is, bleek afgelopen weekend in Motegi nog maar weer eens. Johann Zarco won zijn eerste 125cc-race nadat hij er dit seizoen al aantal keer vrij dichtbij was. Zarco werd in 2007 de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?