maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Drie Nederlanders naar voorronde Red Bull Rookies

Robert Schotman, Bo Bendsneijder en Marcel ter Braake mogen volgende week op Aragon zich proberen te kwalificeren voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2012. Makkelijk zal dit niet worden want het drietal krijgt tegenstand van maar liefst 104 andere talenten.

Alle coureurs krijgen op het Spaanse circuit twee sessies om zich te bewijzen. Daarna moeten de besten het nogmaals tegen elkaar opnemen waarna uiteindelijk vijftien talenten door mogen stromen naar de Rookies Cup 2012. Landgenoot Scott Deroue is al verzekerd van deelname.

Dat deze cup een mooie afstap is, bleek afgelopen weekend in Motegi nog maar weer eens. Johann Zarco won zijn eerste 125cc-race nadat hij er dit seizoen al aantal keer vrij dichtbij was. Zarco werd in 2007 de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen