Ducati omarmt eSport met komst van wereldkampioen

Toeval of niet, precies op de dag dat Dorna liet weten dat de ‘echte’ GP’s van Mugello en Barcelona voorlopig niet door kunnen gaan, komt Ducati met het nieuws dat ze een nieuwe fabrieksrijder gecontracteerd hebben. De Italiaan Andrea Saveri om precies te zijn. De kans dat veel MOTOR.nl-lezers ooit van hem gehoord hebben, is klein. Maar toch is hij echt wereldkampioen in het online MotoGP eSport-kampioenschap.

Hij behaalde vorig jaar die titel al met een Desmosedici GP19, maar was toen nog geen officiële Ducati-rijder. Best opvallend, want Andrea woont op slechts een paar kilometer van de fabriek in Borgo Panigale (Bologna) en maakt in het echte leven zijn kilometers op een Monster.

Forza Italia

Andrea gaat uitkomen voor het eSport Ducati Corse-team en mag zich dus min of meer collega noemen van Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci en testrijder Michele Pirro. Vier Italianen en dat maakt Ducati terecht trots.
Dit seizoen staan er vier MotoGP eSport-wedstrijden op het programma. De eerste vindt op 29 mei plaats op Mugello. Daarna volgen nog de Red Bull Ring (14 augustus), Misano (11 september) en Valencia (27 november). Voorafgaand worden er een aantal selectiewedstrijden verreden.

En corona of niet, al deze races gaan sowieso door.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?