woensdag 28 februari 2024

Dutch Masters of Motocross keert terug naar Oldebroek

Dutch Masters of Motocross is terug in Oldebroek! Paasmaandag 18 april staan grote kanonnen uit de MXGP (WK), EMX (EK) en ONK achter het starthek voor ronde 2 van dit ijzersterk bezette kampioenschap.

In Arnhem bleek, na twee jaar afwezigheid door corona, hoe erg de fans, rijders, teams, sponsors en organisatoren de strijd op dit hoge niveau gemist hebben. Na zwaar bevochten zeges, reizen Calvin Vlaanderen (500cc), Jago Geerts (250cc) en Mirco ten Kate (125cc) als klassementsleiders af naar een zonnig (de verwachtingen zijn top!) circuit De Bargen in Oldebroek.

Daar wacht hen een nóg grotere uitdaging, want de concurrentie is getergd en bovendien sterker dan ooit, met nog meer grote internationale namen. Zo verschijnen onder andere Pauls Jonass (Letland), Ivo Monticelli (Italië) en Henry Jacobi (Duitsland) voor het eerst dit seizoen bij Dutch Masters aan de start.

Nederlandse motorcoureurs: de grote kampioenschappen voorbeschouwing

Strijd tussen wereldtoppers

Dus wat gaan we beleven? Kan Glenn Coldenhoff nu wél een race pakken? En wat te denken van de man in vorm, Brian Bogers? Net als in Arnhem zullen beiden het vuur aan Calvins schenen leggen in de zwaarste klasse.

Ook in de 250cc mag je vuurwerk verwachten. De Belg Jago Geerts beleefde afgelopen zondag in het WK misschien wel een van de lastigste racedagen uit zijn carrière. Hij verloor daar de WK-leiding en kan in Oldebroek wel een opsteker gebruiken. Maar, EK-leider Rick Elzinga heeft andere plannen. Hij mocht zondag in Italië met een wildcard zijn debuut maken in het WK MX2 en reed naar een prachtige zevende plek. Volgende doel: de leiding in de DMoMX-tussenstand.

Janis Reisulis (Letland, nummer 2 in de EK-stand), Elias Auclair (Noorwegen) en Mirco ten Kate verdeelden in Arnhem onderling de podiumplaatsen in de 125cc. De verschillen zijn klein en de belangen zijn groot, dus dat belooft wat voor Oldebroek!

De definitieve deelnemerslijst voor Oldebroek verschijnt eind deze week op dutchmastersofmotocross.nl, net als het tijdschema. De 85cc zal in Oldebroek niet starten vanwege een EMX-wedstrijd in hetzelfde weekend.

Entree

De ticketverkoop voor Dutch Masters of Motocross op 18 april vindt alleen aan de deur plaats.

Entreeprijzen

  • Volwassenen: €25,-
  • Jeugd 13 t/m 17 jaar: €10,-
  • Jeugd t/m 12 jaar: gratis
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen