dinsdag 25 juni 2024

Eye Candy: Ducati FUSE, met dank aan Revival Cycles

De Ducati ‘FUSE’ is een eenmalige schoonheid uit de winkel van Revival Cycles. Gemaakt voor ontwerper Ed Boyd, is deze schoonheid het resultaat van ’s mans droommotorfiets die tot leven is gekomen.

De droom begon met een Ducati Monster donormotor – een tweecilinder met een cilinderinhoud van 1100 cc, waar de rest van de machine omheen werd gebouwd. En met bouwen bedoelen we van de grond af aan opgebouwd.

Ducati Ghost: een hybride concept voor de toekomst

Vrijwel elk aspect van de machine is door Revival op maat gemaakt, van het met de handgevormde uitlaatsysteem, het unieke stuur uit één stuk, tot de prachtige langwerpige carrosserie waarin de bedrading is weggewerkt.

Verpak alles in die likbare Ducati rode tint, de dikke chromen strip die liefdevol is toegevoegd naast de retro Ducati-logo’s, en je hebt een motor die bol staat van ‘stijl’ uit verschillende generaties.

Andere kenmerken zijn ‘chromen spaakwielen, op maat gemaakte voetsteunen, volledig verstelbare USD-vorken en lederen handgrepen voor een nog meer premium gevoel als je eenmaal op de motor zit,’ naast een op maat gemaakte stalen achterbrug en dubbele schokdempers.

Kortom, de FUSE is een kunstwerk op zich – en naar verluidt is Boyd meer dan tevreden met het eindresultaat.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen