woensdag 24 april 2024

Dutch MX Season Opener in Lierop wordt mini Grand Prix

Op zondag 3 maart valt het starthek voor de eerste keer op Nederlandse bodem bij de Dutch MX Season Opener in Lierop. Het belooft een mini Grand Prix te worden en veel sterke rijders hebben hun deelname aan het evenement toegezegd!

In de 500 klasse krijgen we vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start. Herlings is bezig aan een goede voorbereiding en wil in Lierop de puntjes op de i zetten voordat hij afreist naar Argentinie voor de eerste Grand Prix! Maar in de 500 klasse hebben we nog een aantal sterke rijders die de weg in het zand weten te vinden waaronder Jago Geerts en Calvin Vlaanderen van het Monster Energy Yamaha Factory team en de Honda-rijders Brent van Doninck (JM Honda Racing) en Pauls Jonass (Standing Construct Honda) die vorig jaar beiden succesvol waren op het zware zandcircuit. Daarnaast zullen we ook Benoit Paturel, Petar Petrov en Kevin Brumann in Lierop ontvangen evenals ADAC kampioen Max Nagl en zijn landgenoot Henry Jacobi. Naast Herlings en Vlaanderen komen er met Micha Boy de Waal, Sven van der Mierden, Marcel Conijn, Freek van der Vlist, Nick Leerkes, Raf Meuwissen, Youri van’t Ende en Mitchell van den Essenburg nog meer Nederlanders aan de start die het seizoen goed willen beginnen in Lierop.

Jago Geerts komt naar de Dutch MX Season Opener in Lierop

In de 250 klasse gaan de toerentallen hoog op lopen in Lierop. Onze Nederlandse topper in de MX2 klasse, Kay de Wolf, komt naar Lierop en gaat zijn titel van vorig jaar verdedigen. De Wolf komt uit Eersel en is een echte zandspecialist, wat dus zeker genieten gaat worden op het zware circuit van Lierop. Maar we hebben nog meer Nederlandse toptalenten die in Lierop gas gaan geven en dit zijn Kay Karssemakers en Cas Valk, vorig jaar tweede en derde in het EMX250 Kampioenschap. Ook Jens Walvoort, die dit jaar het volledige wereldkampioenschap MX2 gaat rijden, is in Lierop aanwezig evenals Bradley Mesters. Deze vijf Nederlanders moeten het op gaan nemen tegen meervoudig EMX250 winnaar, Hakon Fredriksen en zijn teammaat bij WZ Racing, Oriol Oliver uit Spanje. Ook Max Werner en Hakon Osterhagen van het team van Jacky Martens komen naar Lierop!

De 125 klasse zit vol met talent. Gyan Doensen, die onlangs Italiaans Kampioen wist te worden, wil zijn goede vorm in Lierop verder zetten. Hij zal vergezeld worden door Dean Gregoire, Dani Heitink, Jayson van Drunen en Dex Kooiker. Maar ook van Belgische zijde komen er sterke rijders naar Lierop met Jarne Bervoets en Tyla van de Poel. Rijders waar ook zeker rekening mee moet worden gehouden zijn Kasimir Hindersson, Max Ernecker, Aron Katona en Freddie Bartlett.

Over de veertig deelnemers in de 85cc staan te trappelen om het circuit van Lierop op te gaan. Hier zitten veel Nederlandse talenten tussen maar ook snelle rijders uit het Buitenland. Daarnaast hebben we in Lierop een aantal snelle dames aan de start waaronder Lotte van Drunen, Lynn Valk, Shana van der Vlist, Danee Gelissen, Sara Anderson e.a.

We hebben er vertrouwen in dat nog meer rijders zich aan zullen melden voor deelname aan het evenement maar het belooft nu al een knaller van een wedstrijd te worden.

Kijk voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener in Lierop op www.maclierop.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen