Een blik op Valentino Rossi’s afscheidshelm

Niet iedereen heeft het makkelijk om het naderende einde van Valentino Rossi’s dagen in de Moto GP te aanvaarden. Op 24 oktober 2021, ging Vale het circuit op, met een nogal speciale helm op. Hij is gekend voor zijn speciale AGV-helmen, maar deze keer voelt het gewoon anders aan.

Rossi bedankt! – Einde van een historisch tijdperk

Voor de GP van Emilia-Romagna in Misano droeg The Doctor een helm op aan zijn fans en de mensen achter het succes van de meest iconische MotoGP-racer. Ontworpen door niemand minder dan Aldo Drudi, werd Valentino Rossi’s afscheidshelm versierd met een kleurrijke afbeelding van zijn fans. Op de achterkant van de helm is een karikatuur van de MotoGP-tribunes te zien, met fans in de vorm van een hond, kat en andere harige dieren die fanborden en spandoeken omhooghouden met de woorden ‘Forza Vale!’. Het iconische nummer ‘46’ is ook prominent aanwezig.

Het kleurrijke motief vervolgt zijn weg naar de bovenkant en de voorkant van de helm, waar Rossi’s kenmerkende gele kleur vooraan en in het midden samenkomt met een zwarte streep, compleet met het Monster Energy-logo in het midden. In een Instagram post, deelde The Doctor wat beelden van achter de schermen van het maken van deze eenmalige helm. Rossi draagt deze helm duidelijk op aan al zijn fans die hem gedurende zijn carrière hebben gesteund.

Valentino Rossi’s afscheidshelm meest speciale

Van alle speciale helmen die Valentino Rossi heeft gebruikt tijdens zijn carrière, is dit zeker één van de meest speciale die er is. Los van het feit dat dit zijn allerlaatste Moto GP-racehelm is, is het ongetwijfeld een passend eerbetoon aan wat veruit het belangrijkste aspect is van Moto GP: de fans. Te zijner tijd zullen door AGV ongetwijfeld officiële replica’s van Rossi’s afscheidshelm worden uitgebracht.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?