maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eerste Moto2-overwinning voor Lüthi

Thomas Lüthi pakte tijdens de GP in Maleisië in het begin van de race meteen de leiding. Maar Stefan Bradl stak daar een stokje voor en passeerde de Zwitser. Lüthi kwam in gevecht met Yuki Takahashi, waardoor Bradl een klein gaatje kon slaan.  

Vanaf de zevende ronde had Lüthi weer aansluiting bij Bradl. Tot in de zestiende ronde wist hij bij de klassementsleider te blijven, waarna hij in de laatste bocht voor ronde zeventien Bradl voorbij ging. De Viessmann Kiefer Racing-coureur wilde alles op alles zetten om zijn kans op het wereldkampioenschap te behouden. Maar door een harde crash van Axel Pons werd de wedstrijd afgevlagd. Pons heeft geen ernstige blessures aan zijn val overgehouden.

Alle rijders waren al langs start-finish gekomen, waardoor de uitslag na 17 ronden definitief was. Lüthi had zijn eerste Moto2-zege op zijn naam gezet. Bradl, die tweede werd, moet tot Valencia wachten om wereldkampioen te kunnen worden. Pol Espargaro werd derde.

Marc Marquez is deze race niet van start gegaan, waardoor het verschil tussen hem en Bradl nu is opgelopen tot 23 punten.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelTriumph 2012
Volgend artikelVinales wint in Maleisië

Gerelateerde artikelen