Eerste Moto2-overwinning voor Lüthi

Thomas Lüthi pakte tijdens de GP in Maleisië in het begin van de race meteen de leiding. Maar Stefan Bradl stak daar een stokje voor en passeerde de Zwitser. Lüthi kwam in gevecht met Yuki Takahashi, waardoor Bradl een klein gaatje kon slaan.  

Vanaf de zevende ronde had Lüthi weer aansluiting bij Bradl. Tot in de zestiende ronde wist hij bij de klassementsleider te blijven, waarna hij in de laatste bocht voor ronde zeventien Bradl voorbij ging. De Viessmann Kiefer Racing-coureur wilde alles op alles zetten om zijn kans op het wereldkampioenschap te behouden. Maar door een harde crash van Axel Pons werd de wedstrijd afgevlagd. Pons heeft geen ernstige blessures aan zijn val overgehouden.

Alle rijders waren al langs start-finish gekomen, waardoor de uitslag na 17 ronden definitief was. Lüthi had zijn eerste Moto2-zege op zijn naam gezet. Bradl, die tweede werd, moet tot Valencia wachten om wereldkampioen te kunnen worden. Pol Espargaro werd derde.

Marc Marquez is deze race niet van start gegaan, waardoor het verschil tussen hem en Bradl nu is opgelopen tot 23 punten.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.