13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Vinales wint in Maleisië

Klassementsleider Nico Terol kwam als eerste door de eerste bocht, met achter hem Jonas Folger, Sandro Cortese en Maverick Viñales. Jasper Iwema moest al snel opgeven. In het begin van de wedstrijd werd hij onderuit gehaald door Luis Salom, die een schuiver maakte door een val van Joan Perello.

In de achtste ronde nam Viñales de leiding over van Terol. Later wist de Bankia Aspar rijder Viñales weer te passeren, zodat hij weer op kop lag. In de laatste ronde ging het bijna mis. Viñales en Cortese wisten hem te passeren. Terol ging daardoor te vroeg op het gas en kreeg bijna een highsider. Gelukkig kon hij zijn Aprilia staande houden. Viñales pakte zijn kans en hield de koppositie tot start-finish vast. Sandro Cortese werd tweede en de derde plaats was voor Johann Zarco.

Terol kwam als vijfde over de finish. Het verschil tussen de twee titelkandidaten is nu 20 punten. In Valencia zal de wereldtitel pas bekend worden.
 
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen