Vinales wint in Maleisië

Klassementsleider Nico Terol kwam als eerste door de eerste bocht, met achter hem Jonas Folger, Sandro Cortese en Maverick Viñales. Jasper Iwema moest al snel opgeven. In het begin van de wedstrijd werd hij onderuit gehaald door Luis Salom, die een schuiver maakte door een val van Joan Perello.

In de achtste ronde nam Viñales de leiding over van Terol. Later wist de Bankia Aspar rijder Viñales weer te passeren, zodat hij weer op kop lag. In de laatste ronde ging het bijna mis. Viñales en Cortese wisten hem te passeren. Terol ging daardoor te vroeg op het gas en kreeg bijna een highsider. Gelukkig kon hij zijn Aprilia staande houden. Viñales pakte zijn kans en hield de koppositie tot start-finish vast. Sandro Cortese werd tweede en de derde plaats was voor Johann Zarco.

Terol kwam als vijfde over de finish. Het verschil tussen de twee titelkandidaten is nu 20 punten. In Valencia zal de wereldtitel pas bekend worden.
 
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.