dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eerste succes voor Moto3 UPDATE

UPDATE 21-11-2011
Miguel Angel Oliveira heeft ook de laatste Spaanse 125GP/Moto3-zege van 2011 gepakt. De Moto3-coureur bleef op Jerez de la Frontera Niccolo Antonelli (125cc) met ruim negen seconden voor. Opvallend is dat ten opzichte van Valencia er afgelopen weekend nog een Moto3-machine in de top zat. Kenta Fujii miste het podium op slechts een paar seconden.

Wel moet gezegd worden dat het complete Team Catalunya Caixa Repsol geen punten wisten te behalen. Kopmannen Alex Rins Navarro en Alex Marquez Alenta (broer van) werden echter wel respectievelijk eerste en  tweede in het gecombineerde 125cc en Moto3-kampioenschap. Door het uitvallen van dit duo is het iets lastiger om een goed beeld te vormen van de prestatie van Oliveira. Vast blijft staan dat de Moto3-machines de snelheid al heel aardig gevonden hebben.

BERICHT 15-11-2011
De Moto3 heeft op dit moment nog weinig tot geen liefhebbers. Zeker tweetaktfans kunnen de nieuwe klasse niet luchten of zien. Maar vluchten kan niet meer want vanaf volgend jaar moet iedereen er aan geloven als de Moto3 het WK 125cc vervangt. Zoals altijd wordt er op dit moment veel gespeculeerd. Antwoorden op de vele vragen zullen pas later volgen maar nu is al duidelijk dat de Moto3 genoeg snelheid heeft om te winnen.

Miguel Angel Oliveira (foto) pakte namelijk met een Moto3-machine de zege in het 125GP/Moto3 kampioenschap op Valencia. Een heuse primeur waar de Dorna, organisator van de MotoGP én het Spaanse kampioenschap, zeer blij mee moet zijn. Conclusies trekken blijft voorbarig, vast staat dat de coureurs in het Spaanse kampioenschap niet stilstaan. Regerend Nederlands kampioen Bryan Schouten pakte bijvoorbeeld met veel moeite een punt na als negentiende getraind te hebben. Tegenstanders zullen aandragen dat naast Oliveira slechts één andere Moto3-coureur (dertiende) punten wist te pakken.

Volgende week wordt op Jerez de la Frontera de laatste race verreden voor het Spaanse 125GP/Moto3-kampioenschap. Wij zijn benieuwd of Oliveira dan weer vooraan kan meestrijden of dat Valencia een uitschieter bleek.

Foto: CEV Buckler

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen