13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eerste vergelijking met rivalen

Op het Motorland Aragon circuit stond afgelopen week een driedaagse testsessie op de agenda van een aantal WK Superbike top teams. Ducati Althea Racing rijder Carlos Checa ging de nieuwe 1199 Panigale Superbike eens goed aan de tand voelen. Checa is tevreden over de vooruitgang die geboekt is in de drie dagen op het circuit van Aragon. Door het maken van een reeks veranderingen was het team in staat om steeds beter te begrijpen hoe de motor reageert. Tijdens de drie dagen noteerde Checa een beste tijd van 1’58.5, dat was bijna een seconden sneller dan Ducati rijder Giugliano.

Met de aanwezigheid van een aantal andere Superbike teams waren de Ducati technici in staat om voor het eerst de prestaties van de 1199 Panigale te vergelijken met zijn rivalen. Ondanks dat er nog veel werk aan de winkel is de aankomende maanden waren de technici tevreden over het verrichte werk.
 
Carlos Checa: ‘Mijn indruk is positief. De 1199 Panigale is een extreme motor en vraagt om een totaal andere rijstijl. De 17 inch banden werken goed als het circuit op temperatuur is en het weer van de aflopen dagen heeft ons in staat gesteld om veel ronden te rijden en gegevens te verzamelen.´
 
Foto: Graeme Brown/GeeBee Images, 2snap
Bron: worldsbk.com
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen