En dat is TIEN!

Ongelooflijk, gisteren is Daniel Willemsen in het Duitse Rudersberg voor de tiende keer, je leest het goed, wereldkampioen zijspancross geworden. Het begon dit jaar zeker niet gemakkelijk voor Willemsen die uiteindelijk met drie buitenlandse bakkenisten reed: Haralds Kurpnieks, Kenny van Gaalen en Lauris Daiders. Met die laatste behaalde hij gisteren in Rudersberg een vierde en achtste plaats en hield daarmee vijf punten voorsprong op Team Bax.

De zijspancrossformatie uit Bergeijk won de laatste Grand Prix van het seizoen dankzij twee eerste plaatsen in de manches, maar dat bleek dus niet voldoende om Willemsen van zijn tiende titel te houden. “We hebben ons best gedaan, opnieuw laten zien dat we er vooraan bij horen”, aldus Etienne Bax gelaten. “Dat was het enige dat we konden doen. Daniël heeft geen pech gehad.”

Motor en Automobielclub Sport en Vriendschap Lochem houdt vanavond vanaf 19.00 uur een intocht voor de kampioen. Adres is de Markt in Lochem. In Zalencentrum Bousema aan de Zutphenseweg kan iedereen daarna Willemsen en zijn team feliciteren.

Afbeelding: Team Willemsen

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.