zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Boetes weer omhoog

Een aantal boetes gaat met ingang van 1 januari 2013 met twee procent omhoog. Dit vrij matige nieuws meldt het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De stijging van twee procent is gebaseerd op de ontwikkeling van de consumentenprijsindex in de periode van 1 juni 2011 tot 1 juni 2012. Deze prijsindex wordt maandelijks uitgerekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek en speelt bij bijna alle prijsstijgingen een grote rol.

Het gaat met name om de boetes voor verkeersovertredingen, zoals het rijden door rood licht, snelheidsovertredingen en het niet dragen van de autogordels. Maar ook verscheidene boetes voor overtredingen van plaatselijke verordeningen zullen omhoog gaan, zoals het wildplassen, het niet volgens de regels buiten zetten van vuilnis of het te lang stallen van campers of caravans voor het huis.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelOp zoek naar Blades!
Volgend artikelEn dat is TIEN!

Gerelateerde artikelen